Loyale partners die elkaar versterken

EcoXpert van Schneider Electric: dat word je niet zomaar. Controlution wist het zelfs te schoppen tot dé EcoXpert van Zuid-Nederland. Het geheim achter deze succesvolle samenwerking? De juiste mensen met genoeg kennis en kunde. Maar nog belangrijker: “Gewoon zeggen wat je denkt en weten wat je aan elkaar hebt”, zegt Peter de Jong.

 

Een gebouw met energiezuinige verlichting, een comfortabel klimaat, uitstekende beveiliging en perfect afgestelde zonwering. En ook nog eens op afstand te bedienen. Dit ideaalplaatje wordt werkelijkheid dankzij de professionals van Controlution en de geavanceerde technieken van Schneider Electric. Jaren geleden vonden wij elkaar en het bleek een "match made in heaven".

Commitment

Partner worden is niet vanzelfsprekend en partner blijven al helemaal niet. Vanuit beide kanten is er een sterk commitment nodig. Schneider Electric biedt partners bijvoorbeeld een trainingsprogramma om up to date te blijven over de nieuwste ontwikkelingen in het vak. Mark van de Kerk, Partner Accountmanager: “We bieden veelal digitale trainingen aan voor nieuwe medewerkers, updates en nieuwe releases. Soms geven we ook training op locatie. Hiermee houden we de kwaliteit hoog.”

Samen optrekken

Aan de andere kant heeft Schneider zijn partners ook hard nodig, aldus Mark. Die partners zijn essentieel om ons systeem in de markt te zetten. Dat begint al met de acquisitie om projecten binnen te halen, het maken van aanbiedingen, het ontwerpen van het systeem en het leveren daarvan. Onze partners zijn specialistische bedrijven die ons daarin ondersteunen, waarvan Controlution er één is.”

Niet lullen

Mooie projecten zijn er genoeg, maar sommige zijn extra speciaal. Zoals FujiFilm in Tilburg, een state-of-the-art laboratorium-, productie en kantooromgeving. Peter vertelt: “Daar zit alles in en is erg complex". Het is één van de gebouwen die we hebben geconverteerd naar een nieuw systeem.  Het is hierbij fijn om met mensen te werken die je al langer kent, zoals Chris van Schneider. 

Toegevoegde waarde

De klik tussen beide bedrijven is er duidelijk. Maar wat maakt die samenwerking nu zo prettig? Peter noemt de toegevoegde waarde voor de klant en de oplossingen die ze kunnen bieden. Chris Leijtens, Sr. System & Architecture Engineer, vult aan: “Openheid en eerlijkheid, alles kunnen zeggen. Als dat er niet is, heb je heel snel wrijving. Elkaar als gelijke zien en samen verder groeien. Wij zien onze partners als collega’s.” Voor Chris is loyaliteit een belangrijke factor. “Controlution is altijd trouw gebleven aan Schneider, dat respecteer ik. Ik zie daarom zoveel mogelijkheden voor de toekomst.”