Loyale partners die elkaar versterken

EcoXpert van Schneider Electric: dat word je niet zomaar. Controlution wist het zelfs te schoppen tot dé EcoXpert van Zuid-Nederland. Het geheim achter deze succesvolle samenwerking? De juiste mensen met genoeg kennis en kunde. Maar nog belangrijker: “Gewoon zeggen wat je denkt en weten wat je aan elkaar hebt”, zegt Ben van Zon.

 

Een gebouw met energiezuinige verlichting, een comfortabel klimaat, uitstekende beveiliging en perfect afgestelde zonwering. En ook nog eens op afstand te bedienen. Dit ideaalplaatje wordt werkelijkheid dankzij de professionals van Controlution en de geavanceerde technieken van Schneider Electric. Jaren geleden vonden zij elkaar en het bleek een match made in heaven. Jan van den Goorbergh, Channel Sales Manager Partner bij Schneider Electric: “We krijgen veel aanvragen om partner te worden, maar zijn erg selectief. Een EcoXpert moet echt toegevoegde waarde hebben en binnen ons netwerk passen.”

Commitment

Partner worden is dus niet vanzelfsprekend en partner blijven ook niet. Vanuit beide kanten is er een sterk commitment nodig. Schneider Electric biedt partners bijvoorbeeld een trainingsprogramma om up to date te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het vak. Isabelle Heitkonig, Partner Accountmanager: “We bieden veelal digitale trainingen aan voor nieuwe medewerkers, updates en nieuwe releases. Soms geven we ook training op locatie. Hiermee houden we de kwaliteit hoog.”

Samen optrekken

Aan de andere kant heeft Schneider zijn partners ook hard nodig, aldus Jan. “Die partners zijn essentieel om ons systeem in de markt te zetten. Dat begint al met de acquisitie om projecten binnen te halen, het maken van aanbiedingen en het uitvoeren daarvan. Onze partners zijn specialistische bedrijven die ons daarin ondersteunen, waarvan Controlution er één is.”

Niet lullen

Mooie projecten zijn er genoeg, maar sommige zijn extra speciaal. Zoals Villa Flora in Venlo, een state-of-the-art onderzoeks- en innovatiecentrum. Ben vertelt: “Daar zat alles in. Het was ook één van de eerste gebouwen die we hebben geconverteerd naar een nieuw systeem. Nadeel daarvan was dat er zoveel afspraken waren en er veel moest gebeuren. Dan is het fijn om met mensen te werken die je al langer kent, zoals Chris van Schneider. Hij lult niet, maar zegt wat ‘ie denkt.”

Toegevoegde waarde

De klik tussen beide bedrijven is er duidelijk. Maar wat maakt die samenwerking nu zo prettig? Ben noemt de toegevoegde waarde voor de klant en de oplossingen die ze kunnen bieden. Chris Leijtens, Sr. System & Architecture Engineer, vult aan: “Openheid en eerlijkheid, alles kunnen zeggen. Als dat er niet is, heb je heel snel wrijving. Elkaar als gelijken zien en samen verder groeien. Wij zien onze partners als collega’s.” Voor Jan is loyaliteit een belangrijke factor. “Controlution is altijd trouw gebleven aan Schneider, dat respecteer ik. Ik zie daarom zoveel mogelijkheden voor de toekomst.”