Villa Flora - Venlo

Villa Flora is een state-of-the-art onderzoeks- en innovatiecentrum. De regio Venlo heeft met Villa Flora een belangrijk expertisecentrum op het gebied van duurzame ontwikkelingen en maakt nu deel uit van de Brightlands Campus.

 

Villa Flora is een uniek gebouw dat tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Venlo in 2012 een belangrijke trekpleister vormde. Het innovatieve gebouw doet denken aan een tuinbouwkas en bestaat voor een groot gedeelte uit glas. Villa Flora is zo gebouwd dat het optimaal gebruik maakt van zonne-energie. De groene omgeving rondom Villa Flora zorgt voor een mooi uitzicht en de ligging aan de A73 zorgt voor een uitstekende verbinding. 

 

Evenals de Innovatoren vormt Villa Flora een belangrijk onderdeel van de Brightland Campus Greenport Venlo. Binnen deze campus werken vernieuwers uit het MKB, start ups, wetenschappers en studenten samen aan innovaties op het gebied van gezonde voeding. 

 

Controlution heeft eind december 2017 de opdracht ontvangen voor het upgraden van het bestaande gebouwbeheersysteem en het implementeren  van verschillende uitbreidingen.

 

Systeemspecificaties:

  • Gebouwbeheersysteem     : EcoStruxure
  • Energiemonitoring               : EcoStruxure
  • Primaire klimaatinstallatie : SmartStruxure
  • Ruimteregelingen                : Klimaat via LonWorks, verlichting en zonwering via BACnet