Herontwikkeling Tiwos Traverse

Gepubliceerd op 17 september 2017 om 10:39

Woningcorporatie Tiwos en Traverse is begonnen met het herontwikkelen van de locaties van Traverse.

 

De bestaande gebouwen zijn erg verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Modernisering is noodzakelijk om ook in de toekomst goede zorg te kunnen bieden aan dak- en thuislozen.

De nieuwbouw en renovatie aan de Reitse Hoevenstraat bestaat uit vier woongebouwen die ruimer en moderner worden dan de huidige paviljoens. De sloop van bestaande gebouw en de bouw van nieuwe woonvoorzieningen zullen gefaseerd plaatsvinden. De huidige doelgroepen blijven ook na de herontwikkeling op deze locatie. Daar komt bij de eerste opvang die nu aan de Gasthuisring gehuisvest is. Bij de eerste opvang kunnen mensen die dakloos zijn geraakt tijdelijk terecht als zij niet bij familie of kennissen kunnen verblijven.

Traverse wil dat het terrein aan de Reitse Hoevestraat een wijkfunctie krijgt. Buurtbewoners zijn nu al van harte welkom bij eetcafé ‘De Bron’. Ook tijdens de werkzaamheden blijft de Bron geopend. Maar er komen meer voorzieningen waar de buurt gebruik van kan gaan maken. Het wordt een open en toegankelijk terrein waar iedereen welkom is.

 

Gebouw Eén

Gebouw Eén is eind december 2017 opgeleverd. De eerste medewerkers en cliënten hebben in januari 2018 het gebouw in gebruik genomen.

De realisatie van de herontwikkeling wordt in deelprojecten over een periode van meerdere jaren uitgevoerd. De werkzaamheden aan de Reitse Hoevenstraat gaan naar verwachting tot en met 2020 duren. Als de werkzaamheden daar afgerond zijn, start de verbouwing aan de Gasthuisring


 »